Google I/O 2012 – Dia 1, ple de sorpreses (Resum)



Ahir va començar la tradicional i anual Google i/o on l’empresa del cercador presenta en 2 dies les seves novetats en tots els camps en que és present. Tot i que ja es sabien algunes coses sobre el que s’anava a presentar van aparèixer altres gadgets inesperats.

La Keynote va començar desplegant pit per part de Google sobre els números, com fan casi totes les grans empreses quan fan aquests esdeveniments. 400M d’Android activats, 1M d’activacions al dia, … Números espectaculars que fan d’Android una columna vertebral de Google.

Android

Per mantenir tot aquest entorn hi ha d’haver un manteniment i actualitzacions constants, per això el següent pas va ser la presentació de la nova versió del Software Android a la versió 4.1 (Jelly Bean). L’actualització, segurament no tant gran com l’anterior no passarà desapercebuda.
El que més destaca n’és el Project Butter on han dedicat tots els seus esforços en que l’entorn 4.1 sigui d’una fluïdesa impecable i l’experiència d’usuari sigui molt agradable.

Per altra banda també podem veure altres millores:

  • Els Widgets es redimensionaran segons l’espai  disponible.
  • Millores en el teclat, tan en escriptura com en predicció de paraules.
  • L’aplicació de càmera disposarà de fàcil accés a les fotos fetes anteriorment.
  • Android Beam o la compartició de fotos mitjançant l’aproximació de dos dispositius.
  • Potser el més important, les notificacions passen a ser Notificacions intel·ligents, amb molta més informació alhora de mostrar-se.
  • Finalment Google Search actualitzat per a fer front a la novetat de Apple, Siri.

Les actualitzacions a aquesta nova versió, com sempre dependrà dels fabricants, però per als models Nexus es preveu l’arribada cap a mitjans de Juliol.

L’altre part de la base d’Android es Google Play (antic Market) que ha deixat de ser un simple mercat d’aplicacions a oferir un ampli ventall de continguts (Llibres, música, pel·lícules, …).
Les petites novetats que han presentat es centren en la modificació dels nostres dispositius. Ara podrem actualitzar i desinstal·lar les aplicacions directament des del Google Play via Web. També han informat que s’oferiran revistescontinguts televisius. Com sempre tocarà esperar que primer es desplegui a E.E.U.U i arribi posteriorment a Europa.

Hardware

Però el Software no podria funcionar sense un bon Hardware i ahir es on Google potser fa fer el salt més important. Primer presentant la Tauleta Nexus 7 i després presentant el sorprenent Nexus Q.

La Nexus 7 es una tauleta dissenyada entorn a Google Play pensada per a que pugui obtenir tots els recursos via el núvol.  Incorpora la nova versió de Android 4.1 i és el primer dispositiu en portar per defecte el navegador Google Chrome.

Aquestes són algunes de les característiques principals:

  • Pantalla de 7 polzades 1280 x 800 IPS
  • Processador Nvidia Tegra 3
  • Càmera frontal de 1.3 MP
  •  WiFi
  • Bluetooth
  • NFC
  • Bateria de 4325mAh (9 hores mirant vídeos HD)
  • Pes de 340 grams
  • Preu des de 199$

L’altre gadget que va aparèixer  just abans de començar la keynote es el Nexus Q un centre multimèdia social en streaming, tal i com el van definir. Està pensat per la reproducció central multimèdia a la llar, per tant disposa de varies connexions enfocades a la TV i un fàcil accés des de qualsevol dispositiu Android (Smartphone o Tauleta). Incorpora la reproducció de vídeos i música col·laboratius, és a dir, des de varis dispositius podrem manipular, per exemple, una mateixa llista de reproducció només dient-li des del nostre dispositiu la cançó a reproduir al Nexus Q.

Especificacions tècniques:

  • Diàmetre 116mm
  • Pes 923 gr
  • Android 4.0
  • CPU: OMAP4460 (dual-core ARM cortex-A9 CPU and SGX540 graphics core)
  • Llums 32 RGB Leds i 1 indicador RGB led per al mode en silenci
  • Memoria: 1GB LPDDR RAM i 16 Gb NAND memòria flash
  • Connexions: Micro HDMI (Type D)
    TOSLink Optical audio (S/PDIF)
    10/100BASE-T Ethernet (RJ45)
    Micro AB USB (per a servei i suport)
    Sortida Banana jack per a àudio
  • Amplificador de 25 W
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, NFC

Social

En aquest últim any Google ha entrat de ple amb l’entorn social amb Google+. Tot i que sembla que l’èxit no arribarà sense un esforç, poc a poc, Google va fent mèrit per a que l’ús de la seva xarxa social sigui més comuna. A part de celebrar el seu primer aniversari, presentant l’esperada aplicació per a Tauletes de Google+ i la nova funcionalitat de G+, els Google Events!.

Una forma fàcil de crear esdeveniments i compartir-los amb tots els nostres “invitats”. Potser la part on s’hauria de posar més èmfasi seria la  forma real social de tractar els esdeveniments, ja que totes les persones invitades a l’esdeveniment podran pujar en temps real i a posteriori les fotos/vídeos que es vagin creant mitjançant l’aplicació mòbil de G+. Un avantatge per poder disposar d’una forma organitzada i sempre que es vulgui, a part de no haver d’anar al darrere de tots els invitats, un cop finalitzat l’esdeveniment.

Experimental

I la cirera que va acabant posant Google a sobre de tot del pastís i no precisament petita va ser el Show que va muntar per a presentar de més a prop el prototip del Google Project Glass. La irrupció de Sergey Brin al escenari amb les ulleres i una connexió amb un Zepelin fent un Hangout en directe va iniciar la presentació, seguit de varies perspectives en primera persona dels paracaigudistes que s’anaven a tirar sobre el mateix Centre  on es feia la Keynote, ensenyant totes les imatges mitjançant les Google Glass. Un show exemplar, que recomano mirar pels que no l’hagin vist, per a presentar la que segur que serà en un futur pròxim la nova pedra angular de Google.

Aquest prototip estarà disponible per a desenvolupadors assistents a la Google I/O per un preu de 1500S a principis del 2013. Així Google s’assegura la disponibilitat de multitud d’aplicacions a la sortida final de les Google Glass.

Tot una Keynote al més estil americà per presentar les novetats de tot l’entorn de Google.

I vosaltres amb quina novetat us quedeu?

Deixa un comentari